Прокуратурата е разпоредила проверката на сигнала за наблюдателите в Сливен

Прокуратурата е разпоредила проверката на сигнала за наблюдателите в Сливен | StandartNews.com

Сливен. Прокуратурата е разпоредила проверка на сигнала, свързан с международните наблюдатели. Това става ясно от прессъобщение на областната полицейска дирекция, разпространено този след обяд.

Във връзка с информация представена на пресконференция на партия БСП, свързана с дейността на ОДМВР-Сливен в изборния ден сме длъжни да уточним:

"На 12 май 2013 в 13,36 часа по тел.112 в дежурната част на ОДМВР-Сливен е получен сигнал от мъж с иниициал Ж., който сигнализира, че трима души разговарят на развален английски език в 6-ОУ „Братя Миладинови", за това каква е схемата за купуване на гласове. Предоставят очила с камера на гласуващия и на излизане ги вземат. Сигналът незабавно е докладван на Районна прокуратура Сливен, която е разпоредила извършване на незабавна проверка. Служител от РУП-Сливен е установил в двора на 6 –то ОУ три лица, говорещи на английски език без отличителни знаци (баджове), които да удостоверяват, в какво качество се намират там. Тъй като на мястото е имало голямо струпване на граждани, лицата са поканени да се представят в сградата на училището. След като са се легитимирали, че двамата са международни наблюдатели а третия преводач, същите са си тръгнали. След приключване на проверката материалите са докладвани в РП-Сливен, която е отказала да образува наказателно производство", казаха от полицията в Сливен. В хода на проверката е уведомена РИК-Сливен.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай