Мрежа за купуване на гласове разбита във Варна

Мрежа за купуване на гласове разбита във Варна  | StandartNews.com

Варна. Варненската полиция е разбила голяма мрежа за купуване на гласове, предаде бТВ. От полицията отказват коментари.

Според очевидци, обиски са извършени на 15-ина места в града. Иззети са списъци, лични документи, голяма сума пари, която, според запознати, надхвърля 100 000 лева.

"На територията на Варненска област към 8 май във връзка с търговията на гласове 3 преписки са приключени с постановление за отказ, две все още са в процес на производство и има едно заведено досъдебно производство", съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Радослав Лазаров. Той уточни, че за други нарушения за купуване на гласове в момента подробности няма да се дават, ако има такива това ще стане след изборите.

"Купувачите на гласове във Варна са от ДПС. Информацията ни е от прокуратурата и от структурите ни във Варна", заяви лидерът на партия РЗС Яне Янев, предаде агенция Фокус.

Междувременно, ДПС - Варна опроверга информацията за купуване на гласове и арест на кандидат за народен представител от ДПС във Варна.Областният изборен щаб на ДПС във Варна заяви, че информацията категорично не отговаря на истината. В рамките на днешния ден са направени проверки от органите на ОД МВР - Варна в местни щабове и активисти на ДПС, като е оказано пълно съдействие от страна на структурите на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай