ГЕРБ-София област закри кампанията си в Ботевград

ГЕРБ-София област закри кампанията си в Ботевград | StandartNews.com

Благоевград. "България се отдалечи от Европа по време на самостоятелния мандат на БСП при управлението на Жан Виденов, както и при тройната коалиция, когато ЕС им спря еврофондовете", заяви Владислав Горанов, водач на листата на ПП ГЕРБ за София област на закриването на кампанията в Ботевград.

"Докато ГЕРБ договори 32 млрд. лв. свеж финансов ресурс до 2020 г. Тези средства ще помогнат на българските кметове", заяви Горанов. По думите му ГЕРБ не вижда друга алтернатива освен европейското развитие на страната. Само по този начин може да се намали безработицата. Владислав Горанов призна за допуснатите кадрови грешки и решения, и допълни, че който не работи не прави грешки. Въпросът е да се признават и да се взимат поуки от тях. Допуснахме много хора без морал в ГЕРБ. Други не издържаха на темпото и с всички тях се разделихме, посочи той.

По време на управлението на ГЕРБ в страната влязаха 10 млрд. лв. по линия на еврофондовете, подчерта Даниел Георгиев, кандидат за народен представител от региона. Само проектите в община Ботевград са на стойност 50 млн. лв. С тях са ремонтирани 5 детски градини в общината и училищата. Изградено е депо за отпадъци, което обслужва три общини - Ботевград, Етропле и Правец. Направени са пречиствателни станции и са ремонтирани улици, подчерта Георгиев. Изграден е дом за възрастни хора. Започна изграждането на нова спортна зала. Даниел Георгиев обеща, че при втори мандат ще работи за подмяната на ВиК инфраструктурата в общината. Освен това ще настоява за изграждането на жп гара и пускането на влак до София, с който ще може да се стига до столицата за 15 минути. Кметът на Ботевград Георги Георгиев допълни, че ще бъде направен нов модерен стадион в общината. Също така ще продължи ремонта на училищата и детските градини.

На закриването на кампанията присъстваха още кандидатите за народни представители Светлин Танчев, Даниел Георгиев, Ваньо Тодоров, Павел Павлов, Чавдар Русков, Габриела Георгиева, Росица Иванова, д-р Петър Беков, Георги Петков, Моника Димова, Николай Николов. На закриването на кампанията в Ботевград концерти изнесоха Емилия Валенти, Райко Кирилов и Райна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай