15:58 ч.

03.11.11

2 мин.

1690

0

0

Кметът на Белица влиза във власт с полиция

от Владимир Симеонов |

Кметът на Белица влиза във власт с полиция

Благоевград. Над 30 полицаи осигуриха достъп на новия стар кмет на община Белица Ибрахим Палев до сградата на кметството, за да положи клетва. Още преди обяд в четвъртък над 100 мъже и жени се събраха на площада.

Българи, мюсюлмани и роми бяха категорични, че ще направят жива верига, за да не допуснат недолюбвания от тях общински управник да се закълне.

Със скандирания "Уууу", "Оставка!", "Мафия!", "Искаме Хасан. Искаме кмет не от Краище, а от Белица!", "Долу ДПС!" посрещнаха появата на Палев малко преди 14,00 часа. Новоизбраният кмет влезе през служебния вход на общината, за да положи клетва.

Множеството бе блокирано в другия край на площада от кордон полицаи, който не допусна протестиращите жители на Белица и общината да образуват жива верига и да осуетят полагането на клетва за третия пореден мандат на Ибрахим Палев. Начело на униформените бе шефът на „Охранителна полиция” в ОД МВР-Благоевград Добромир Василев.

Според хората кметът, издигнат от ДПС, който на балотажа спечели със 141 гласа преднина пред Хасан Илан, за 8 години не е забил и един пирон в общината. Всички страдаме от тиранията на кмета Палев, обясняваха присъстващите. хората. Те твърдят, че третият мандат на кмета е спечелен с плащане и заплахи.

Не може съставните села да определят бъдещето на града, тук имаме 2900 гласа, не искаме да ни управляват в Белица с купените гласове от ДПС в родното село на Палев Краище, негодуваха протестиращите. Те се заканиха, че Белица може да пламне като Катуница, ако кметът встъпи в длъжност.

"Цар Киро в Катуница, Падишах Палев в Белица", редяха хората. "Протестът ни е мирен, той е на младите, на събудилото се гражданско общество, въпреки че от общината ни отказаха разрешение за митинга", обясни опонентът на Палев Хасан Илан.

По време на неговия кметски мандат, през 2000 година над планинския град бе изграден паркът за танцуващи мечки.
"За 8 години Палев не можа една дупка да асфалтира по разбития като от бомбардировка път”, твърдяха присъстващите.Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент