Закриха 8 секции след жалба на патриотите

Закриха 8 секции след жалба на патриотите | StandartNews.com

Върховният административен съд (ВАС) закри осем избирателни секции в Турция. Това стана след жалба на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО". На днешното заседание стана ясно, че при образуването на секциите в южната ни съседка са допуснати множество нарушения.

След като ВАС изслуша аргументите на кандидат-депутатите Димитър Стоянов и Карлос Контрера, магистратите установиха, че няма законни основания за разкриването на секции в Курткьой, Чорлу, Шейх Синан и Ялова. От "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" изразиха съжаление, че съдът не е уважил исканията на коалицията за разкриване на повече секции в Македония, Сърбия и други държави, в които има голяма българска диаспора. "Доволен съм от тази победа, макар и малка. Това показва, че обединените усилия на Патриотичния фронт дават резултат", каза съпредседателят Валери Симеонов.

"Тези закрити 8 секции в Турция намаляват броя на избирателите с не по-малко от 12 хиляди души, което е поне един мандат", каза още той и подчерта, че това е сериозен пример как се постигат успехи, когато се преследват законови и високо отговорни национални цели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай