Вигенин: БСП ще продължи програмата за благоустрояване на населените места

Вигенин: БСП ще продължи програмата за благоустрояване на населените места | StandartNews.com

Благоевград. За пръв път нашето правителство възприе необходимостта с национални средства да бъдат финансирани определени проекти по благоустрояването на населените места. В Благоевградско също има такива проекти и хората са доволни. Това заяви водачът на листата на Коалиция БСП лява България в Благоевград Кристиан Вигенин в ефира на ТВ7. Той припомни, че през годините са реализирани много проекти в големите градове, но навсякъде хората трябва да живеят качествено. Вигенин е категоричен, че ако БСП е в управлението, тази политика ще бъде продължена, защото тя е нещо добро и даде пример със спортната зала в Гоце Делчев, която предстои да бъде довършена и е едно полезно съоръжение за целия район.

Относно преференциалния вот Вигенин е на мнение, че в Благоевград той по-скоро би помогнал на БСП лява България, защото това мотивира кандидатите да работят по-активно в кампанията. „Важно е да бъдем екип и да постигнем заедно един висок резултат за БСП, защото ние сме тези, които наистина разбират проблемите на хората и сме способни да променим държавата и отношението на институциите към хората. В предишния мандат бяха направени важни стъпки и хората го усетиха", каза още бившият външен министър.

По повод темата за актуализацията на бюджета той коментира, че не намира адекватни и достатъчно солидни аргументи това да бъде направено в тези размери. „Аргументите, с които парламентарната група на БСП се противопостави и през юли, са актуални и сега. От чие име се подготвя актуализацията", попита той и допълни, че служебното правителство се включва в кампанията на ГЕРБ, за да обясни как държавата е във фалит. „Числата показват нещо съвсем различно', категоричен бе Вигенин, цитиран от пресцентъра на БСП.

На въпрос, как се е отразило съвместното управление на БСП и ДПС, кандидатът за народен представител обясни, че в Благоевградска област, където е водач на листата, е било по-тежко за БСП, отколкото в други региони. „Част от общините имат смесен характер, ДПС има сериозни позиции, а беше определен и областен управител на Благоевград, представител от ДПС. Това определено създаде напрежение и в партията. Ние заявихме много ясно, че сме си извлекли поуките от това съвместно управление, което дори не беше коалиция", заяви той. Вигенин ДОБАВИ, че ако в бъдеще някоя партия иска да си партнира с БСП, това ще бъде възможно само на база много ясно споразумение и предварително договорена управленска програма, одобрена след допитване до цялата партията.

По думите на Вигенин е още рано да се говори за изборни резултати. „Смятам, че накрая ГЕРБ ще бъдат най-изненадани и то в негативен план, защото те в момента не предлагат нищо ново. Предлагат същите хора, същите политики и ние знаем как свършва едно такова управление - с многохилядни протести и предсрочни избори", каза кандидатът за депутат. Той припомни, че правителството на Пламен Орешарски е подало оставка по европейски, след като е загубило необходимата парламентарна подкрепа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай