В Лъки поискаха от Миков и БСП лява България рехабилитация на пътя до Югово

В Лъки поискаха от Миков и БСП лява България  рехабилитация на пътя до Югово | StandartNews.com

София. Поройният дъжд не попречи на десетки жители на Лъки да посрещнат председателя на НС на БСП Михаил Миков в града. На Кръстовден Миков и водачите на листите на БСП лява България за Пловдив и областта Георги Търновалийски и Димитър Дъбов обсъдиха поетите през 2013 г. ангажименти и свършеното от левицата в последната година, информират от пресцентъра на БСП.

„Струваше си да участваме в управлението, защото дадохме посока на страната в социално отношение. Върнахме преизчисляването на пенсиите, увеличихме помощите за дете. Да, ще кажете, малко е, но ако бе увеличавано три години поред тогава ситуацията щеше да е различна", категоричен бе той.

Местните споделиха притесненията си, че за 10 години Лъки се е обезлюдило. „Какво ще правим с демографския срив? Селата ни са по 30- 40 човека. Безработица няма, работят две предприятия, но младите не остават в общината. Това е национален въпрос", казаха те и припомниха, че преди години общината е била над 10 000 човека, а днес е около 2 000.

Миков обясни, че се прави необходимото, парите на държавата се разпределят вече и за малките общини, а не само за софийското метро и за магистралите. „БСП каза „Не" и дадохме пари и за малките населени места", поясни той и допълни, че в ангажиментите на левицата са продължаване на публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", ефективни инвестиции във водоснабдяването на населените места за намаляване на загубите на питейна вода. „Ще работим и за ускоряване на поддръжката и рехабилитацията на републиканската и общинската пътна инфраструктура със средства от програми и от републиканския бюджет", каза председателят на БСП.

Жителите на Лъки поискаха конкретен ангажимент от водача на листата Димитър Дъбов - да се рехабилитира пътят Югово – Лъки. Те уточниха, че това е проект, който вече 20 години се бави, а пътят е в окаяно състояние. „Само този въпрос да се реши, това ще е печелившо за общината. Това са 15 километра, които ни свързват със света", коментираха хората.

„Благодарни сме, че дойдохте при нас. Председател на БСП от много години не е стъпвал в нашата община", радваха се жителите на Лъки. „И най-малкото село, най-малкия град са важни, важни са заради хората в тях. Всеки един от вас е ценен", заключи Михаил Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай