Цветанов: Управлението не е самоцел за ГЕРБ, а възможност да реализираме основните приоритети за България

Цветанов: Управлението не е самоцел за ГЕРБ, а възможност да реализираме основните приоритети за България | StandartNews.com

Управлението не е самоцел за ГЕРБ. То е възможност чрез управленските ни идеи да бъдат реализирани основните приоритети за страната. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в Дулово.

Той бе категоричен, че никога няма да забрави срещите с избирателите, защото по този начин поема отговорност. „Срещите ми в област Силистра започват от Дулово. През 2009 година имаше страх и ние искахме това да бъде променено. През 2011 година тази промяна вече бе факт и вие, скъпи приятели, избрахте д-р Юксел Ахмед за ваш кмет", припомни Цветанов. Той призова присъстващите стотици жители на Дулово да упражнят конституционното си право да гласуват на 5 октомври. „Нека всеки да гласува разумно, за да концентрираме усилията си върху бъдещо стабилно управление на България, което може да се случи с №9 на политическа партия ГЕРБ", подчерта заместник-председателят на ПП ГЕРБ.

„Когато съставяхме листата за област Силистра, ние се съобразихме с вашето желание в листата да има представител на община Дулово и това е Алтимир Адамов. Противопоставянето между ДПС и националистическите партии през годините е вредно. Партия ГЕРБ дава равен старт на всички знаещи и можещи, независимо от тяхната етническа принадлежност", каза още Цветан Цветанов. По думите му, партия ГЕРБ ще помага на всички общини, без да ги дели на „наши" и „ваши". „Защото в момента има популистки изказвания, че ще се подпомагат само малките общини", посочи Цветанов. Той припомни, че още в 2013 година правителството на ГЕРБ бе готово с рамката за новия програмен период. „Този период започна от 1 януари 2014 година. Но по време на тези четиринадесет месеца правителството на Пламен Орешарски не подписа споразумението с Европейската комисия. Заради това забавяне 2014 и 2015 година реално ще бъдат нулеви за България. Основните ни усилия ще бъдат в тази посока – да осигурим европейското финансиране, защото то е добавена стойност към местните бюджети и към държавния бюджет", посочи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Цветан Цветанов подчерта, че образованието е приоритет за ПП ГЕРБ. „За 20 МИР-Силистра е привилегия, че водач на листата е Милена Дамянова, която е експерт в областта на образованието и е родена и отраснала в Силистра", посочи Цветанов. Той призова да бъде избран европейският път с №9 на 5 октомври. „Няма да правим коалиция с ДПС и БСП. Защото те са тези, които насаждаха омраза и страх", категоричен бе заместник-председателят на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай