Цветанов се срещна с представители на малкия и среден бизнес в Харманли

Цветанов се срещна с представители на малкия и среден бизнес в Харманли | StandartNews.com

Харманли. Заместник - председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов се срещна и разговаря с представители на малкия и среден бизнес в Харманли.

„В следващ мандат на ГЕРБ ще се направят стъпки към облекчаване на работата на бизнеса и ще търсим варианти за финансиране на програми за заетост", обясни Цветанов. Той запозна представителите на бизнеса с акценти от предизборната програма на партията. Заместник – председателят на ГЕРБ сподели, че сред приоритетите на партията е подобряване на бизнес средата.

„Ще улесним достъпа до финансови ресурси и комплексни бизнес услуги за малки, средни и новосъздадени предприятия", посочи Цветанов. Той коментира и мерките, които ГЕРБ ще предприеме в сектор „Образование", защото именно доброто образование дава квалифицирани специалисти на бизнеса. „Трябва да бъдат разработени учебни програми заедно с бизнеса и да се провежда обучение за всички деца и ученици. Смятаме да подобрим качеството на професионалното образование чрез активно въвеждане на дуалната система – обучение чрез работа", обяви Цветан Цветанов. Той допълни още, че ако ГЕРБ отново управлява ще размрази спрените еврофондове, защото европейските пари са механизъм за съживяване и подпомагане на бизнеса. По думите на Цветанов, в новия програмен период 2014-2020 г. Европейската комисия ще отпусне на България 32 млрд. лева, ако има прозрачно и стабилно управление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай