Цвета Караянчева изпрати жалба до ЦИК

Цвета Караянчева изпрати жалба до ЦИК  | StandartNews.com

„Уведомявам Ви, че днес, 30 септември 2014 г, председателят на РИК Кърджали Беркант Барзат еднолично е разрешил да бъде отворено помещението, в което се съхраняват изборните книжа и вътре да бъде допуснат техническият екип на Областната администрация. Обезпокоителното е, че на огледа не е присъствал представител на РИК, въпреки, че именно РИК има ангажимента да контролира транспортирането, съхранението и разпределението на книжата". Това заявява водачът на листата на ГЕРБ в област Кърджали Цвета Караянчева в жалба до председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ивилина Алексиева, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В жалбата си Караянчева припомня, че на свое заседание на 29 септември членовете на РИК са определили датите 1 и 2 октомври, съответно сряда и четвъртък, за упражняване на контрол върху разпределението на бюлетините в определеното от областния управител помещение и са се договорили това да става в присъствието на поне двама представители на РИК от различни политически сили.

„Г-н Барзат обаче е нарушил взетото от РИК решение, с което поставя под съмнение неприкосновеността на изборните книжа и легитимността на предстоящия вот. Като председател на РИК Барзат за пореден път нарушава правилата, а действията му създават предпоставки за контролиран вот. Настоявам да поеме отговорност за случилото се и да бъде отстранен като председател на комисията", настоява областният координатор на ГЕРБ-Кърджали и водач на листата на ГЕРБ в областта Цвета Караянчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай