ЦИK: Ще има 427 секции в чужбина

ЦИK: Ще има 427 секции в чужбина | StandartNews.com

София. Секциите в чужбина ще бъдат 427, определи Централната избирателна комисия (ЦИК). И уточни, че те ще са разпределени в 59 държави, става ясно от решение на комисията от 13 септември.

"След постановяване на Решение № 920-НС от 12 септември 2014 г. на ЦИК е постъпило мотивирано предложение от генералния консул на Република България в Чикаго, САЩ, на основание чл. 14, т. 4 ИК с искане да се определи още едно място за гласуване в Чикаго - „Шилер парк, Илинойс", в което да се образува една секция. В същото писмо се допълват и наименованията на някои от местата, определени за образуване на секции за гласуване в САЩ. Централната избирателна комисия констатира, че Решение № 920-НС от 12 септември 2014 г. следва да се допълни с посочване броя на секциите, които се откриват в място Сао Пауло, Бразилия, а именно една", посочват от ЦИК.

Най-много избирателни секции ще има в Турция - 136. В САЩ, където от години живеят много наши сънародници, ще отворят 42 секции, в Испания - 41. Българите във Великобритания ще могат да упражнят вота си в 40 секции, като само в посолството ни в Лондон ще има 4 секции.

По една секция ще има в Босна и Херцеговина - в посолството ни в Сраево, в Бразилия (Сао Пауло), в Албания (Тирана), в Египет (Кайро), в Иран (Техеран) и други държави.

Седем секции за вота на 5 октомври ще има в Кипър, 4 в Канада - в Брамтън, Монреал, Отава, Торонто, 8 в Италия (само в Милано 2).

Пълният списък на избирателните секции в чужбина може да видите ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай