Стоилов: Високата активност на хората ще намали купения вот

Стоилов: Високата активност на хората ще намали купения вот | StandartNews.com

Панагюрище. Битката с купения вот е много трудна, но има едно важно обществено средство за противопоставяне и това е високата и съзнателна активност на гражданите. Това заяви на среща с граждани в Панагюрище Янаки Стоилов, водач на листата на Коалиция БСП лява България в област Пазарджик, предадоха от пресцентъра на партията.

Той призова да се подават сигнали за организиране на купен и корпоративен вот. „Ние сме готови да подадем такава информация, за да може превантивно да послужи за предотвратяване на тези действия", каза Стоилов. Според него масовото участие на хората по убеждения силно ще намали дела на този вот. „Докато не направим прелом и в парламента да са хора, които се ръководят от интересите на мнозинството, вместо от корпоративни или външни интереси, днешните проблеми ще се задълбочават, а няма да се решават. Само това може да върне доверието в политиката", категоричен е водачът на листата в Пазарджик. По неговите думи това е и причината за откритите срещи с хората, разговорите за идеите на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за развитие на българската икономика, здравеопазване, образование. „Не правим като други партии тайни сбирки", допълни Янаки Стоилов.

Кандидатите за народни представители от листата на БСП лява България в Пазарджик се ангажираха да настояват за довършване на строежа на язовир „Луда Яна" край Панагюрище, което ще реши проблема с водоснабдяването не само в района около града, но и в близките общини.

Представителите на Коалиция БСП лява България се запознаха и с условията на обгрижване, както и процеса на работа в Дневен център за деца с увреждания „Дъга". Домакините обясниха на своите гости, че сградата разполага с рехабилитационен салон, сензорна стая, арт кабинет. „Децата се обучават по специална програма в игра на крикет на маса. В дневния център функционира и училище за родители", споделиха от персонала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай