Стоилов: Трябва да се затегне контролът на изпускането на язовири

Стоилов: Трябва да се затегне контролът на изпускането на язовири | StandartNews.com

Пазарджик. Много повече говорим за последствията от бедствията, вместо за превантивните действия на държавната и местната власт, чрез които могат да бъдат предотвратени. Това каза водачът на листата на Коалиция БСП лява България в Пазарджик Янаки Стоилов в пазарджишкото село Добровница, където след обилния дъжд бяха наводнени десетки къщи и дворове.

„Тежестта пада върху пострадалите хора, кмета на населеното място, служителите на противопожарните служби, вместо върху отговорните за това да се случи бедствието", категоричен бе Стоилов.

В селото са отводнени над 40 избени помещения и приземни етажи, като работата на място продължава при пълното съдействие на кмета Гурко Митев. Според Янаки Стоилов трябва да се затегне контролът на изпускането на язовири и почистването на канали, за да се избегнат бедствени ситуации, при съчетание с голямо количество дъжд. На място в Добровница бяха и останалите кандидати за народни представители от Коалиция БСП лява България, които оказаха подкрепа на Гурко Митев. В населеното място бяха отменени всякакви предизборни мероприятия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай