Стоилов: Независимостта е способността да се отстояват национални позиции

Стоилов: Независимостта е способността да се отстояват национални позиции  | StandartNews.com

Пазарджик. Независимостта е важен акт в новата история на България, но независимостта не е само историческо събитие. Това заяви първият в листата на Коалиция БСП Лява България – Пазарджик Янаки Стоилов, който бе гост на Областния събор на Съюза на запасните офицери и сержанти от запаса и резерва.

„България е била член на различни съюзи, ние и сега имаме възможности, участвайки в различни организации, но трябва да се разбере, че всяка една страна, за да може да просперира, за да се справи с икономическите и социалните трудности, трябва да има определена степен на независимост, като под това разбираме способността да се отстояват национални позиции и да се защитават национални интереси", каза още Стоилов, цитиран от пресцентъра на БСП.

Той пожела на присъстващите, над 200 души, в местността „Добра вода", патриотичен дух, който да бъде пример за младите поколения. „Днес са необходими повече хора, които имат способността и волята да бъдат зависими от вас, за да бъде независима България", допълни Янаки Стоилов.

Кандидатът за народен представител от червената листа получи и специална грамота за активно участие в честването на Независимостта на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай