Станишев: Важно е за България да има нови хоризонти

Станишев: Важно е за България да има нови хоризонти | StandartNews.com

Добрич. Лидерът на ПЕС Сергей Станишев посети Добрич и заедно с водача на листата на БСП лява България Светла Бъчварова и другите кандидати от 8 Добрички МИР се разходиха на кооперативния пазар в града, където се срещнаха и разговаряха с добруджанци. Пред медиите Станишев заяви, че според него следващият парламент ще е многофрагментиран.

"Всички са уморени и хората, и партиите. Затова е важно да се градят мостове и е важно за България да има нови хоризонти. Важно е БСП да има силен резултат, за да има една силна водеща партия с визия за социалната политика и икономическото развитие на страната", каза Станишев.

Той изказа дълбоки съболезнования на семействата и близките на загиналите от последната трагедия в Горни Лом и добави, че по този повод левицата е отменила последните си предизобри прояви по закриване на кампанията.

В отговор на питане лидерът на ПЕС подчерта, че БСП лява България има три основни приоритета - заетостта, като припомни, че за последната година на управление социалистите са разкрили почни 60 хил. работни места. На второ място нареди социалната политика и подчерта, че и миналото лято ЕРП-тата са искали увеличение на тока с 20 на сто, но правителството е приложило нови регулации и е успяло да удържи цената на електроенергията. На трето място той изтъкна листата на Добрич с водач Светла Бъчварова, като заяви, че тя е специалист в областта на земеделието, което е ключов отрасъл за региона и добави, че тя предлага решения на проблемите в бранша и поема ангажименти към него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай