С. Тонев: Активност над 60 % ще предопредели бъдещето на България за следващите 10 години

С. Тонев: Активност над 60 % ще предопредели бъдещето на България за следващите 10 години | StandartNews.com

Пазарджик. ГЕРБ залага на разумна и прагматична управленска програма. Ако постигнем избирателна активност повече от 60 % това ще предопредели бъдещето на България през следващите 10 години. Това каза водачът на листата на ГЕРБ в Пазарджик ген. Стоян Тонев пред симпатизанти на партията в община Лесичово. Заедно със Стоян Тонев на срещата бяха вторият в листата и областен координатор на ГЕРБ за Пазарджик д-р Дончо Баксанов и кандидатът за народен представител Кирил Гелеменов.

„Основен проблем в малките населени места и общините от селски тип е липсата на заетост. Официалният брой на безработните в страната е 320 000, а неофициалният 420 000 души. Ние предвиждаме в края на нашия управленски мандат броят на безработните да не е повече от 60 000 души", каза Стоян Тонев и посочи, че това е възможно чрез реализация на програмата за саниране на панелните жилища в страната. По думите му, ефектите от инвестирането на 1 млрд. лева ще бъдат в две посоки- ще се удължи животът на този тип жилища и ще се създаде работа за малките и средни фирми в строителния сектор.

"Единственият инструмент за решаване на проблема с безработицата в община Лесичово са европейските фондове", каза още ген. Тонев, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. Той увери присъстващите в лицето на кмета на общината Серьожа Лазаров, че специален държавен фонд ще позволи на общините да гарантират пред европейските програми собственото си участие в проектите за подобряване на жизнената среда. Тонев обясни, че това ще реши много от сегашните проблеми от липсата на свежи финансови ресурси в местните бюджети.

На срещата стана ясно, че община Лесичово е сред най-активните в страната по спечелени проекти. Одобрени са проекти на обща стойност 26 млн. лева, които предвиждат ремонт на четири читалища, два футболни стадиона и обновяване на водопреносната мрежа в село Церово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай