Оплакаха се на Янкова, че ГЕРБ провалят 2-ия етап на водния цикъл в Смолян

Оплакаха се на Янкова, че ГЕРБ провалят 2-ия етап на водния цикъл в Смолян | StandartNews.com

Смолян. Вторият етап от водния цикъл на Смолян е пред провал, кметството бездейства. С това тревожно послание посрещнаха водача на листата на коалиция БСП лява България Дора Янкова хората в смолянския кв. „Изворите". "Кметът и общинското ръководство от ГЕРБ ги мързи", казаха хората. Според тях отговорен за досегашния провал е третият в листата на ГЕРБ – Марин Захариев, информират от пресцентъра на БСП.

Дора Янкова заяви, че е оставила на наследника си – сегашния кмет Мелемов, подписан договор за 41 милиона лева за втория етап на водния цикъл на Смолян през юни 2011 г. Присъстващите на срещата съветници от БСП в Общинския съвет Петър Харадинов и Радой Краев потвърдиха, че от юни 2011 досега нито е изготвен проект, нито е избран изпълнител. Вторият етап на водния цикъл включва повече от 87 улици, през които да мине водната инфраструктура, с което градът ще бъде с нова ВиК инфраструктура на 95%. „Парите трябва да бъдат усвоени до края на 2015 г.", обясни Дора Янкова. Само административните процедури изискват месеци, без да се брои същинското изпълнение.

Хората от квартала попитаха дали е вярна информацията, че сегашната управа „на тъмно" иска да вложи в проекта най-скъпите тръби, за да спечели приятелска фирма. Това ще намали с 13% обема от дейностите, които могат да бъдат извършени, тоест проектът ще бъде в полза на по-малко граждани на Смолян. Общинските съветници обещаха да проверят това скандално намерение и да съобщят публично фактите.

Избирателите остро поставиха пред Дора Янкова и кандидатите от листата на БСП лява България и други местни проблеми: рушенето на къщи, които са културни паметници, замразената идея за създаване на етнографски ареален комплекс, както в Златоград, защо управлението на българо-немския център не работи откакто има нов шеф.Проектът за превръщането на конака в център за обучение е изцяло дело на Дора Янкова, припомниха те.

„Райково" не е включено в новия план за развитие на Смолян през 2014-2020 година, за общинската управа приоритет са новия център, където живеят най-много избиратели на ГЕРБ, казаха съветниците от левицата. Те обясниха, че са 10 души, които от 3 години са практически в опозиция: „След местните избори от 2011 година Смолян се управлява от коалиция между ГЕРБ и ДПС – 13 плюс двама съветници са, и те вземат всички важни за града решения. Подобна коалиция е факт и в Мадан".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай