Нунев: Опитите за ляво управление се провалиха

Нунев: Опитите за ляво управление се провалиха | StandartNews.com

Русе. „Публичните финанси на държавата трябва да се управляват отговорно, прозрачно и в обществен интерес, при строга дисциплина и отчетност. Финансовата стабилност не е самоцелна идеология, а предпоставка за икономически растеж, както и отговорност към бъдещите поколения". Това заяви водачът на листата с кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ от Русе Пламен Нунев, който заедно с кандидатите за народни представители от партията Свилен Иванов, Димитър Кънчев, Бедрос Пехливанян, Павел Цветков и д-р Камен Кожухаров посетиха русенското дружество „Сирма Приста", съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Разпределението на средства от бюджета трябва да се планира и осъществява компетентно и прозрачно. Трябва да се създадат всички условия, така че на българските общини да се гарантира равнопоставен и справедлив достъп до публично финансиране", допълни още в разговорите си с работниците от фирмата Пламен Нунев.

„Опитите за ляво управление се провалиха и не доведоха до положителен за страната и гражданите резултат. Ние сме дълбоко убедени, че пътят към стабилното и успешно развитие на България задължително минава през дясното управление на ГЕРБ", добави водачът на листата с кандидати за депутати. Той посочи, че стратегическа цел на ГЕРБ е ограничаването на разходите за издръжка на държавните структури и инвестирането на освободените средства в политики, които гарантират ускорено развитие на страната.

„Основен инструмент в тази реформа трябва да стане максималната публичност, откритост и отчетност на разпределението и използването на публични средства. Тези правила ще имат ролята не само на регулатор, но и ще улесняват както администрирането на бюджетната политика, така и обществения интерес към нея", заяви Пламен Нунев в отговор на зададените му от служителите въпроси, свързани с огромните задължения, които вече има България и които са резултат от действията на правителството на Тройната коалиция.

Кандидатите за депутати от ГЕРБ коментираха, че лошото положение ще наложи редица и може би непопулярни мерки в редица сектори. „Те обаче са неизбежни, за да се гарантира европейската перспектива пред България", посочиха кандидатите за народни представители. По време на разговорите бяха дадени конкретни примери, бяха очертани и повечето от приоритетите за работа в региона в следващите години. Сред тях са подобряване на инфраструктурата чрез изграждането на пътя Русе – Бяла – Велико Търново, изграждане на канализация в кварталите „Долапите" и „Средна кула", реализиране на проекта за градски транспорт на Русе, допълват от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай