Найденов: Бежанският поток остава голямо предизвикателство за националната ни сигурност

Найденов: Бежанският поток остава голямо предизвикателство за националната ни сигурност | StandartNews.com

Тази предизборна кампания не е лека, както и всички други. Трудността не е в това да бъдат посочени проблемите. Важно е да бъдат предложени изпълними решения. Това заяви в ефира на БНТ водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за област Варна Ангел Найденов. Той подчерта, че коалицията стои зад своето мото "Достоен живот в справедлива държава" и акцентира върху сферите, които се нуждаят от спешна реформа и намеса от страна на политиците, за да може хората да живеят спокойно, в справедлива държава.

„Бежанският поток остава голямо предизвикателство за националната ни сигурност и аз се учудвам, че до този момент не виждам никъде информация, че се събира националния кризисен щаб", категоричен бе Найденов. Той подчерта, че само в рамките на месец септември има повече чуждестранни граждани, които правят опити да влязат на българска територия, отколкото такива, които напускат България. "Според информацията, с която разполагам, броят на чуждестранните граждани за едно денонощие, които правят опит да влязат на българска територия, надхвърля числото на чуждестранните граждани за същия период на миналата година", подчерта Найденов и допълни, че все още не сме стигнали до пиковия момент, в който бежанците, които са в Турция, биха направили опит да влязат на наша територия.

Ангел Найденов коментира и повишаването на цената на електроенергията, като беше категоричен, че това решение на служебното правителство е абсолютно неприемливо. Според него не са използвани и не са потърсени всички резерви, за да се задържи цената на електроенергията на сегашното ниво.

Бившият военен министър определи като необосновано и решението на служебния кабинет да върне възрастта за пенсиониране „Това е поредното решение на служебното правителство, което внася несигурност и напрежение в системата на сигурността и отбраната", каза Ангел Найденов и уточни, че в рамките на последните дни повече от 30 души са подали рапорт за напускане на редиците на Българската армия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай