Над 200 младежи заедно с кандидат-депутати на ДПС изкачиха Перперикон

Над 200 младежи заедно с кандидат-депутати на ДПС изкачиха Перперикон | StandartNews.com

Ардино. Над 200 активисти на МДПС, водени от кандидатите за народни представители Елисавета Кехайова и Байрам Байрам, изкачиха Перперикон след обновяването на инфраструктурата на археологическия комплекс по европейски проект „Перперикон – дом на богове и хора".

„Неслучайно през последните години Перперикон се утвърди като един от най-значимите културно-исторически забележителности в България. С много труд и усилия община Кърджали в рамките на финансовите си възможности успя да популяризира и съхрани местното културно-историческо наследство", отбеляза Елисавета Кехайова, осма в листата на ДПС и зам.-кмет на областния град.

„Щастлив съм от факта, че младите хора от ДПС водят последователна политика в региона, която може да послужи за пример на всекиго. Само по този начин и с общи усилия можем да отключим огромния туристически потенциал на региона", заяви Байрам Байрам, кандидат за народен представител и областен лидер на Младежко ДПС.

Според него Перперикон от години изпълнява функциите на „свръхмодерен завод", осигуряващ препитание и работа на десетки жителите от околните села Перперек, Мъдрец, Мургово, Горна крепост.

Той припомни, че младежкото крило е организирало походи до различни културно-исторически забележителности, сред които Дяволския мост край Ардино, религиозния комплекс Елмалъ баба и крепостта „Устра". Следващата дестинация пред младежите от ДПС се очертава пещерата „Утроба" на около 20 км от Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай