Московски: Междурегионалните различия са сред най-тежките предизвикателства

Московски: Междурегионалните различия са сред най-тежките предизвикателства  | StandartNews.com

Видин. Всички социологически агенции дават голяма преднина на ГЕРБ на предстоящите избори. Ние знаем, че бъдещето ни управление, ще бъде изправено пред големи предизвикателства - готови сме за тях. ГЕРБ има програма, в която представяме своята визия за развитието на всички секторни политики. Това каза водачът на листата на ГЕРБ за Видин Ивайло Московски на среща с представители на Строителната камара във Видин.

Ивайло Московски сподели, че в програмата на ГЕРБ специално внимание е отделено на развитието на Северозападна България, защото междурегионалните различия са сред най-тежките предизвикателства пред държавата. Според Московски, изграждането на скоростния път София – Видин и на жп линията Видин – София са сред приоритетите в програмата на ГЕРБ. „Реализирането на тези проекти ще доведе до създаването на работни места, икономически растеж и подобрено качество на живот", каза водачът на листата на ГЕРБ Видин.

По време на разговора бе дискутирана нуждата от въвеждане на електронно правителство, както и предложението на ГЕРБ за създаване на фонд за енергийна ефективност, за многофамилните жилищни сгради с ресурс от 2 млрд. лева. Според Ивайло Московски, стартирането на тази мащабна програма, ще намали разходите на домакинствата с 30 до 50 %, ще подобри облика на градовете и разбира се, ще ангажира малките и средни предприятия. Като особено важна присъствашите определиха необходимостта от отблокиране на европейските средства и връщане доверието на Европа.

„Това, което Европа очаква от нас е стабилно управление. Вие сте хората, на които разчитаме, за да работим заедно за развитието на Видин и региона. Имаме идеи, които могат да бъдат стартирани от първия ден на бъдещето управление на ГЕРБ. Важно е партньорството ни с вас, както и съвместните усилия на местните власти и държавата, за да се преодолее хроничната изостаналост на Северозападния регион", каза Московски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай