Милена Дамянова: Болницата в Дулово няма да бъде закрита

Милена Дамянова: Болницата в Дулово няма да бъде закрита | StandartNews.com

Дулово. „В управленската програма на ГЕРБ не е заложено закриването на общински болници и аз категорично мога да заявя, че болницата в Дулово няма да бъде закрита“. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ-Силистра Милена Дамянова на среща с медиците от МБАЛ-Дулово. Тя подчерта, че секторите здравеопазване и образование са чувствителни и затова реформите в тях трябва да се провеждат прозрачно и с обществен дебат, информират още от пресцентъра на ГЕРБ.

Според управителя на болницата д-р Стефан Стойчев болницата се е възстановила в последните две години, като подчерта, че от едно отделение, в МБАЛ-Дулово вече има пет. Милена Дамянова сподели, че след срещи с медици е поставен за обсъждане подход, при който само финансово дисциплинираните болници да получават средства за капиталови разходи. 

Лекарите от общинската болница отправиха предложение да им бъде разрешено чрез законодателна промяна да практикуват на повече от едно място. Според тях това ще даде възможност на повече специалисти да се задържат в по-малките населени места. Критики бяха изказани и към единните стандарти, като лекарите настояват да се разрешат повече клинични пътеки. „Клиничните пътеки е заложено да бъдат заменени с диагностично свързани групи, така че болниците да получават плащания за всички дейности, които реално извършват. Несъмнено е, че стандартите трябва да бъдат прецизирани“, каза Милена Дамянова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай