Миков: Държавата трябва да се обърне към провинцията на България

Миков: Държавата трябва да се обърне към провинцията на България | StandartNews.com

Разград. Необходимо е обръщане на държавата и ресурсите й към проницията на България. Не може ускорено да се развиват само 3-4 града, трябва да се помага на малките населени места, на областните градове, където хората най-тежко усещат безработицата. Това заяви БСП лидерът Михаил Миков в Разград по време на обиколка из обекти, получили финансиране от държавата в рамките на програмата „Растеж и развитие на регионите" реализирана от правителството на Орешарски.

Миков заяви, че благодарение на грижата на местната власт в Разград, с подкрепата на държавата в общината успешно се развиват бизнес проекти, които създават работни места и предоставят перспектива и възможности на малкия и средния бизнес. Извода си за положителните тенденции в местната икономика соцлидерът направи след като посети реконстуриращия се в момента градски стадион „Лудогорец –Арена", в който с държавни средства се изгражда нова трибуна. Помощта от 3 млн лв, отпусната от бюджета ще е част от общата инвестиция в размер на 20 млн лв., благодарение на която стадионът ще получи клас 4 звезди по стандартите на УЕФА и ще може да приема домакински срещи от най-големите турнири на Европа.

Освен стадиона Михаил Миков посети и бизнес зоната „Перистър" в Разград, която бе изградена съ с средства по програмата ФАР, насочени за армейската конверсия. Така районът на бившите казарми сега предоставя условия за бизнес на инвеститори от цялата страна. Освен изградените вече мощности, 5 нови проекта на стойност 6 млн. лв. предстои да бъдат развити в зоната, стана ясно по време на визитата на червения водач.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай