Местан: Дунав е важен икономически ресурс

Местан: Дунав е важен икономически ресурс | StandartNews.com

Силистра. "На България е необходима държавна политика за използване на река Дунав". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред насъбралото се множество на площада в гр. Дулово, област Силистра. Според него реката може да бъде важен енергиен ресурс за страната и може да послужи и за напоителна инфраструктура, която да помогне на земеделските производители по цялото течение на реката. "На Дунав трябва да се гледа като на важен търговски и икономически ресурс", категоричен бе той. И заяви, че ДПС има и потенциала, и експертите, с които може да разгърне стратегията за река Дунав. "Много неща още има в нашата програма и всички те са насочени към малкото населено място, малката община, малкия земеделски производител, към малкия човек. ДПС е партията, която разбира голямата политика като грижа за малкия човек и за най-уязвимите граждани на България", каза още Лютви Местан.

Обиколката на председателя на Движението и Централния предизборен лъч в област Силистра започна с посещение на тутраканското село Цар Самуил, където кандидатите за народни представители от листата на ДПС посетиха джамията и църквата на селото, а след това проведоха среща с тютюнопроизводители. По време на срещата с тях беше разяснена политиката на Движението в този отрасъл и беше припомнено, че именно народните представители от ДПС в 42-ото Народно събрание внесоха предложение за изцяло нов закон за тютюна, но представителите на БСП и ГЕРБ не позволиха той да бъде приет.

В амфитеатъра на град Тутракан беше проведен митинг концерт, след което посещението в Силистренска област продължи в с. Листец, общ. Главиница, преди да завърши с многохиляден митинг концерт в гр. Дулово, където акцент в програмата бе квартет "Интро". Участие взеха Орхан Мурад, Наргиз и Тони Стораро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай