Местан: Болни мозъци щели да затварят граници през ХХI век

Местан: Болни мозъци щели да затварят граници през ХХI век | StandartNews.com

Исперих. Болни мозъци щели да затварят границите през ХХI век. Преди 25 години, друг един болен мозък, отвори границата, но не за да пътуваме свободно, а за да прогони стотици хиляди наши братя и сестри. Сега, друг болен мозък щял да я затваря, за да им попречи да си дойдат. Всичко това е защото ги е шубе от нас, страхуват се от нашето единство. Това обяви ДПС лидерът Лютви Местан на митинг на движението в Исперих по време на традиционните конни надбягвания, които се организират всяка есен в града.

Според Местан твърденията, че ДПС е преяло със власт са неверни. Ние не заслужаваме тази агресия и омраза, която се лее към нас всяка сутрин от ТВ екрана. Внимателният анализ на историята ни от последните 24 години, от която ДПС е неизменна част, показват, че движението не само не е преяло с валст, а е предоставяло власт. Избирали сме президенти, предоставяли сме мандати на министър-председатели, които после са се отричали от нас, заяви ДПС лидерът.

Макет на бягащ кон подариха избирателите на своя лидер. „Аз съм родопчанин, а ние не познаваме традицията на конните надбягвания. В буйния и горд кон видях знака на свободата, която е в нас." обясни Лютви Местан и поиска от своите мобилизация и подкрепа за кандидатите на движението на вота през октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай