Манолова: За първи път бяха осигурени средства за селата в кюстендилско

Манолова: За първи път бяха осигурени средства за селата в кюстендилско | StandartNews.com

На извънредна пресконференция, Мая Манолова - водач на листата за Кюстендилски многомандатен избирателен район на Коалиция „БСП – лява България" съобщи, че се отменя закриването на предизборната кампания в Кюстендил заради трагедията в Горни Лом. Вместо това социалистите ще организират мълчаливо шествие. „Шествие, с което искаме да изразим подкрепа към близките на загиналите при този ужасен инцидент, а също и да покажем своята съпричастност към всички български граждани, които се тревожат от предстоящото увеличение на тока и които са притеснени за това, как ще изкарат предстоящата зима." заяви Мая Манолова.

Водачът на листата разказа накратко за инициативите на социалистите през последните 30 дни. „Решихме и го направихме – да не правим скъпи концерти, а чрез скромни средства да разрешим натрупани с времето проблеми". Благодарение на инициативата на младежкото обединение в БСП Кюстендил, ще бъдат изградени две детски площадки – в с. Жиленци и в кв. Върташево. Прегледите за профилактика на рак на гърдата продължават вече втора седмица. Прегледани са близо 1000 жени, но тъй като интересът е огромен, прегледите ще продължат и през седмица след изборите.

Правителството с мандат на БСП е осигурило 740 хил. лева, предназначени за селата в община Кюстендил, посочи още Мая Манолова. Разпределението на средствата в по-големите села вече е факт. „С тях в село Багренци ще бъдат изградени тротоари за 22 640 лв., в село Богослов ще се изгради кът за почивка за 12 880 лв., в село Горна Гращица ще се направи детска площадка на стойност 12 520 лв., в село Граница ще има комбинирано игрище на стойност 19 280 лв., тротоарна настилка и бордюри ще се направят в село Драговищица, които ще бъдат на стойност 16 720 лв., за 23 720 лв. ще се изгради пешеходна зона и спортна площадка в село Жабокрът, комбинирана спортна площадка ще има в село Жиленци за 39 040 лв., основен ремонт ще се направи в лятното кино в село Коняво на стойност 27 480 лв., в село Копиловци ще се направи основен ремонт на детска градина за 22 040 лв., в село Лозно ще има комбинирано игрище и навес на чешма за 28 000 лв., детска площадка на стойност 14 400 лв. ще се изгради в село Николичевци, а в село Пиперков чифлик ще се направят тротоари за 31 160 лв., тротоар и спортна площадка ще се изградят в село Слокощица за 55 600 лв., ремонт на тротоари и кът за почивка ще има в село Соволяно за 25 680 лв., в село Шишковци ще се направи основен ремонт на стената и на стълбите при гроба на Майстора за 18 720 лв., а в село Ябълково ще се направи площадно пространство и покрита сцена за 30 120 лв.". В малките села, там където има кметски наместници, ще бъдат разпределени и останалите средства, като това ще се случи до края на календарната година. Освен това са дадени по 5 хил. лева за ремонт и за дейност на 20 читалища от общината. Само през последните дни са предоставени 20 хил. лева за четири православни храма.

Мая Манолова заяви, че е посетила и Крепостната стена в Хисарлъка. „Там се работи усилено и ще се получи една уникална туристическа атракция, която според архитект Фърков ще привлича всеки ден в Кюстендил над 5 хил. туристи. Предстои да бъде изграден и асансьор от пазара до Римската стена", заяви Мая Манолова, като допълни, че по време на правителството, излъчено с мандата на БСП, Кюстендил е получил над 15 млн.лв., което е променило облика на града. „Поемаме ангажимент като бъдещи народни представители да работим за просперитета на Кюстендил, в нашия град да влизат достатъчно средства от държавата и от европейски програми, за да има спокоен и достоен живот и за възрастните и за младите в Кюстендил", каза Мая Манолова. В ход е реализирането на австрийската инвестиция за 1000 работни места. „Очакваме така, както ние сме работили за Кюстендил, кюстендилци да ни подкрепят в неделя с бюлетина №22", завърши Мая Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай