Любимец №9 в ГЕРБ Хасково: Нямаше натиск, решението да се откажа е отговорно

Любимец №9 в ГЕРБ Хасково: Нямаше натиск, решението да се откажа е отговорно  | StandartNews.com

Хасково. Станалата популярна през последните дни като Любимец 9 от ГЕРБ в Хасково адвокат Таня Захариева се отказа от парламента. На нейно място влиза изместената от преференциите втора в листата Евгения Ангелова.

„Решението ми да си направя самоотвод пред ЦИК е отговорно и правилно. По време на кампанията всички работихме като екип.", заяви адвокатката. Тя е категорична, че няма оказван натиск за решението й да се откаже от мястото в парламента.

Захариева благодари на всички, които „съзнателно" са отбелязали преференциалния й номер при гласуването,съвпадащ с номера на бюлетината, с която партията участва в изборите, с което призна, че резултатът й е случаен. По този повод коментира „Аз получих 2 400 преференции, а все пак има 25 000 избиратели, които са гласували за ГЕРБ в Хасково без преференция. Това означава, че тези хора са припознали листата ни във варианта, в който тя е подредена".

Мястото на отказалата се от депутатския стол Захариева заема втората в листата Евгения Ангелова, която ще е сред новите лица в парламента. Тя е председател на Общинската организация на ГЕРБ в Хасково. Кауза на Ангелова като народен представител е за законодателни промени в полза на младите хора, за оставането и реализацията им в България.Та се ангажира да стане и инициатор на законодателни промени с по-строги санкции за нарушителите на Закона за движения по пътищата.

Екс министърът на икономиката и енергетиката от кабинета „Борисов" Делян Добрев става депутат с един от двата мандата, които ГЕРБ изкара в 29 МИР-Хасково. Той коментира, че не е изключва на 100 процента възможността от нови предсрочни парламентарни избори и добави, че това е сценарий с нелеки последствия за страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай