Лиляна Павлова се срещна с работници от чирпански завод

Лиляна Павлова се срещна с работници от чирпански завод | StandartNews.com

Чирпан. Водачът на кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ за 27 МИР Стара Загора Лиляна Павлова посети едно от най-старите производствени предприятия в Чирпан. Министърът на регионалното развитие от кабинета на Бойко Борисов се запозна с част от процеса за изработка на и разговаря с работници от завода.

„Радвам се, че виждам толкова много млади хора, които работят тук. Това е бъдещето – работа и професионално развитие за младежите. Кандидатстването и разработването на проекти по европейски програми са важни. Така фирмите имат по-голяма възможност да се развиват с бързи темпове и да разкриват работни места, защото безработицата е един от основните проблеми не само за Чирпан, а за много от градовете в България", каза Павлова.
е изпълнило два проекта по програма "Конкурентоспособност". В завода в момента работят 150 души, а продукцията му е само за износ.

Павлова: Навсякъде хората ме питат за пътища

„Асфалтът не се яде, но където и да отида хората ме питат кога ще им се оправи пътя. Жителите на Чирпан не направиха изключение, оплакаха се от дупките по трасета и от липсата на маркировка по тях, която е особено важна за безопасността на движението. Така обобщи срещите си с хората по улиците на Чирпан водачът на Старозагорската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова заедно с вторият в листата Пламен Йорданов. Тя припомни, че в управленската програма на партията се предвижда да продължи програмата за рехабилитиране на малките общински пътища със средства от европрограмата за развитие на селските райони. Държавните пътища пък щели да бъдат ремонтиран с проекти по програма „Региони в растеж", обясни Павлова. Средствата по оперативна програма „Транспорт" щели да бъдат за големите инфраструктурни проекти като магистралите..

За нас е важно да отблокираме спрените пари от Европа, за да продължим изграждането на подземната инфраструктура и облагородяваме и санираме градовете, подчерта Павлова.

В града на Яворово кандидат-депутатите от ГЕРБ се срещнаха с колектива на чирпанското предприятие за производство на разпределители на селскостопанска техника и посетиха градския кооперативен пазар, където производители и търговци изразиха подкрепата си за партията. Те поискаха от Павлова да им гарантира, че няма да се вдигат данъците и да търси възможности за привличане на инвеститори в региона, за да се разкриват нови работни места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай