Кунева: Реформите в съдебната система са приоритет на РБ

Кунева: Реформите в съдебната система са приоритет на РБ | StandartNews.com

София. Реформите в съдебната система, в образованието и в условията за бизнеса са три от приоритетите, от които Реформаторският блок няма да отстъпи, ако води разговори за участие в управлението на страната. Това заяви водачът на Реформаторски блок за 25 МИР-София Меглена Кунева пред БНТ.

РБ е най-добрата политическа сила, която може да направи реформата в съдебната система. Това е ясно от сравнение на програмите на партиите. Образованието е това, което ще задържи младите да не емигрират, посочи тя, цитирана от пресцентъра на партията.

Блокът мина успешно стрес-теста си и излезе от него по-консолидиран и готов за управление. Ще избираме председател и други органи на 10 ноември, както предложи СДС, и това беше хладнокръвен избор, каза още Кунева и увери, че в момента Реформаторски блок е обединен и има голямо желание за победа.

На въпрос кой би водил коалиционни преговори след изборите, Кунева каза, че ако се стигне дотам, решенията ще се вземат в съгласие с петимата лидери на партиите в блока. "Не изключвам възможността един от нас да бъде излъчен да води разговори, но да се има предвид, че нашият приоритет е съдебната реформа и ние от това не отстъпваме", подчерта тя. Ако визирате преговори, да, аз мога да преговарям. Така Кунева отговори на въпрос дали тя самата би преговаряла за бъдещите политика на РБ в парламента.

На въпрос за програмите на РБ и ГЕРБ, Кунева каза, че позициите трябва ясно да се изразят - в 30 % от програмите ни с ГЕРБ се различаваме. И в тези 30 % трябва да решим къде може да се постигне национален консенсус и кои параметри оставяме за следващите 3-4 години, добави още тя като бе категорична, че самата партия ГЕРБ се нуждае от сериозен коректив, което
е полезно и за тях, и за обществото.

Кунева призова да се подкрепят жените в политиката и хората да ползват преференциите. Това е насочен вот за здравеопазване и образование, допълни тя, защото жените са чувствителни към тези теми, пряко касаещи
здравето и бъдещето на децата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай