Кирил Добрев и Драгомир Стойнев се срещнаха с бизнеса в Габрово и Севлиево

Кирил Добрев и Драгомир Стойнев се срещнаха с бизнеса в Габрово и Севлиево | StandartNews.com

На среща с бизнеса в Севлиево и Габрово Кирил Добрев, водач на листата на Коалиция БСП лява България в област Габрово, подчерта, че политиката на стабилизиране на бизнес средата ще продължи, защото сигурността в тази сфера е основен приоритет на социалистите. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Без работеща икономика, няма силна държава. Постигнахме икономически растеж, нови 50 000 работни места, по-високи доходи и сигурност за хората и бизнеса. Ще продължим да подобряваме тези показатели. Ще съсредоточим усилията си в създаването на квалифицирани кадри, от които бизнесът има нужда, защото се оказва, че това е един от основните проблеми в Габровска област", коментира Кирил Добрев. "Знам, че освен ГЕРБ, бизнеса го тормозят и честите избори, както и несигурността, която те предизвикват", каза още Добрев и допълни, че в следващия парламент БСП или ще бъде управляваща партия с разбиране към бизнеса или опозиция, която да респектира управляващите.
Сериозна подкрепа на социалистите по време на срещата оказа бившият министър на икономиката Драгомир Стойнев, който е кандидат за народен представител и водач на листата в област Стара Загора. След срещите си с бизнеса в Казанлък, той пристигна в Севлиево. Срещата премина при много голям интерес от страна на местните предприемачи и членовете на Бизнес сдружение "Севлиево 21 век".

"Факт е, че по време на правителството на Пламен Орешарски бизнес средата се стабилизира. Тази преса, която ни стягаше се отпусна, отчете се икономически растеж и в общи линии сега сме много по-спокойни да работим и да развиваме своя бизнес", коментираха присъстващи на срещата.

Драгомир Стойнев: БСП е за силна икономика, а ГЕРБ за силова икономика

Бившият министър на икономиката Драгомир Стойнев посочи, че БСП е за силна икономика за разлика от ГЕРБ, които са за силова икономика. "Искаме да продължим с подкрепата за малките и средни предприятия, икономически растеж, който благодарение работата на правителството на „Орешарски" вече е увеличен значително. Всичко това е резултат на добрите взаимоотношения между държавата и бизнеса. Искаме подкрепа, за да продължим тази политика", каза Драгомир Стойнев и допълни, че икономическата програма на БСП не предвижда увеличение на данъците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай