Карадайъ помага за водопровод

Карадайъ помага за водопровод | StandartNews.com

Кандидат-депутати от листата на ДПС в Смолянско дадоха старт на изграждането на нов водопровод в село Върбина, община Мадан. На символичната първа копка присъстваха Мустафа Карадайъ, Хайри Садъков, Ферит Добревски, Севим Мусак и Салих Аршински, както и Фахри Молайсенов - кмет на общината. "Днес присъстваме на поредния изпълнен ангажимент на ДПС към хората във Върбина. Виждате с очите си какво прави ДПС за вас и малките населени места", заяви Карадайъ.

Сегашният водопровод в селото е на почти 50-годишна възраст и с подмяната му ще се реши един дългогодишен и основен проблем с недостига на питейната вода във Върбина. Селото е най-голямото населено място на територията на общината. В него живеят над 1150 жители, които от десетилетия търпят неудобството от липсата на вода в чешмите си, особено през летния сезон.

По-рано жителите на чепеларското село Богутево поискаха отново пред смолянските кандидат-депутати от ДПС съдействие за благоустрояването и на тяхното село. "Моля, помогнете ни, защото положението в селото е много тежко. Водопроводът ни е над петдесетгодишен, тръбите са етернитови и всеки месец имаме аварии. Сами виждате и пътят в какво състояние е, по два пъти на месец си ремонтираме колите", жалваха се пред кандидат-депутатите хората от селото. "Виждаме как ДПС се грижи за населените места, където има ваши кметове, прави ви чест, помогнете ни и на нас, защото не се издържа", казаха още хората от Богутево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай