Кънев призна: Грешен ход бе условието Борисов да не е премиер

Кънев призна: Грешен ход бе условието Борисов да не е премиер | StandartNews.com

София. Предварителното условие на Реформаторите лидерът на първата политическа сила Бойко Борисов да не бъде министър-председател вероятно е бил грешен ход. Това отчете лидерът на ДСБ Радан Кънев пред "Дарик".

„Може би беше грешен ход и от моя страна и от други колеги, и от Борисов, който го взе много лично и започна да подскача", каза Кънев и допълни, че това не е помогнало на България да има правителство.

Реформаторският блок няма да влиза в разговори за участието на конкретни лица в бъдещото управление преди да се изясни неговата програма, каза още той.

Лидерът на ДСБ изреди и приоритетите на десния съюз, с които компромиси няма да се правят - на първо място реформа на правосъдната система с разделяне на Висшия съдебен съвет на съдийска и прокурорска колегия и с пряк избор от гилдиите, засилване на ролята на Специализираната прокуратура да разследва и съдебната власт, включително главния прокурор, ясни процедури за избор на ключови фигури в системата, какъвто е главният съдебен инспектор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай