Кандидати на ГЕРБ от София: Последната година и половина бизнесът умря

Кандидати на ГЕРБ от София: Последната година и половина бизнесът умря | StandartNews.com

София. Видяхте как се отрази управлението на последното правителство. Бизнесът последната година и половина умря. Това заяви кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 23 МИР и бивш областен управител на София Данаил Кирилов на среща с представители на малкия и среден бизнес, работещи в столичен мол.

В дискусията участие взеха и водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков, кандидатите за народни представители Емануела Спасова, Роман Ангелов и Георги Георгиев. „Въпреки трудностите, ще намерим сили, ще дадем максимума, за да успеем да подредим упадащата ни икономика, да обърнем тенденцията и да има напредък. Взехме си поука от грешките, знаем как да окажем подкрепа за бизнеса", категорични бяха кандидатите за народни представители.

„Гордеем се с хора като вас, защото Вие работите в една сериозна перспективна инвестиция, която би следвало да повлияе на напредъка на икономиката, на търговския оборот и на бизнеса. За съжаление държавата в последната година и половина вместо да се занимава с икономическото развитие, се занимаваше с това как да дефектира фискалната система и как да порази търговския оборот. Затова трябва да разберем, че е време с всички възможно способи да подпомагаме търговския оборот, търговските инициативи, да подпомагаме развитието на икономиката", подчерта Данаил Кирилов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков посочи, че държавата се намира в тежка ситуация, намира се в международна изолация, тъй като последната година и половина се е превърнала в един некоректен партньор. „Имаме намаляване на преките чужди инвестиции с 18%, имаме спрени европейски фондове, а в момента сме изправени пред сериозен проблем с банковата система, който не е ясно как ще завърши", заяви Ненков. Той припомни, че в най-тежката световна икономическа криза правителството на ГЕРБ е успяло да запази банковата система стабилна и сигурна, с едно от на-добрите законодателства в Европа. По думите му, в момента поради лични битки и войни се стигна до огромен проблем в банковата ни система, пред който ще е изправено следващото правителство.

Според Ненков два са начините за вливане на повече пари в държавата-европейското финансиране и преките чуждестранни инвестиции. „За втори път на България се спират европейски средства и то в порядъка на милиарди, в ситуация, в която държавата няма такъв икономически растеж, който искаме. Това са безценни пари, нямаме време и правото да ги изпускаме", категоричен беше водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР. Той коментира още, че липсата на чужди инвестиции се дължи на липсата на политическа стабилност в последните години.

„За по-малко от 2 години се смениха 4 правителства, което е пагубно за цялата държава и за всеки сектор, това отблъсква всеки инвеститор. Затова е жизнено необходимо след 5 октомври да се състави едно стабилно правителство, което да има кръгозор на действие. Реформите, които ще бъдат започнати сега, ще дадат своя резултат след повече от 4 години", посочи Александър Ненков. Ненков очерта няколко приоритета, заложени в управленската програма на ГЕРБ, които да подпомогнат бизнеса и да увеличат инвестициите в България-електронно правителство, намаляване на административната тежест и сивия сектор, запазване на плоския данък и по-добра събираемост на данъци, успешно усвояване на европейските средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай