Хумчев: Борбата с болестта „син език” трябва да е приоритет за правителството

Хумчев: Борбата с болестта „син език” трябва да е приоритет за правителството | StandartNews.com

Избере – пенсиите във фризера или надграждане на постигнатото, призова вторият в листата на „БСП лява България"

Смолян. БСП реши проблема с водоснабдяването на село Кушла, подкрепете ни, за да довършим и ремонта на пътя. Този ангажимент пое на предизборна среща в златоградското селище вторият в листата на Коалиция „БСП лява България" за област Смолян Емил Хумчев.

„Идвам при вас с високо вдигната глава, изпълнен с гордост, че макар да управлявахме само 14 месеца, направихме много повече за Кушла отколкото общината два мандата и правителството на ГЕРБ, в което имаше представел на общината, за 4 години", заяви Хумчев. Той припомни, че с пари от Публичната инвестиционна програма е изграден нов водопровод и по този начин е решен дългогодишен проблем на хората. Хумчев се ангажира, при управление на БСП да се ремонтира и пътят до селото, който е окаяно състояние и спира възможностите за развитие.

„Пред региона има огромен проблем- болестта „син език", ако не се вземат мерки има опасност от тотална ликвидация на животновъдството. Това ще бъде първостепенна задача за социалистите в следващото Народно събрание и трябва да е приоритетна задача на правителството", каза още Хумчев. По думите му държавата ще се ангажира с търсенето на ваксини и лекарства, както и препарати против нова поява на заболяването напролет. Хумчев е категоричен, че за борбата със заболяването ще се търсят средства от бюджета и ЕС. Предстои и среща с ветеринарното съсловие в страната, както и експерти от водещи фармацевтични фирми.

Ваше е правото на избор на 5 октомври – дали ще предпочетете дясната политика на ГЕРБ, която ще замрази отново доходите и пенсиите или ще ни гласувате доверие, за да надградим постигнатото, каза Емил Хумчев.

Той подчерта, че усилията на БСП в предишния парламент са донесли реални промени и са размразени 68 социални мерки, блокирани по времето на кабинета „Борисов". Стъпките са малки, не ни стигна времето, но ние няма да отстъпим от социалната политика и от принципа на справедливост, каза Хумчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай