Гуцанов: Къде е ремонтът от заделените 5 млн. лв за спортна зала

Гуцанов: Къде е ремонтът от заделените 5 млн. лв за спортна зала | StandartNews.com

София. Преди години бяхме обещали, че ще направим спортния комплекс в „Младост" и го изпълнихме. Обещахме средства за ремонт на спортни съоръжения в града и го изпълнихме. През месец май миналата година обещахме ремонт на Двореца на културата и спорта, държавата и нашето правителство отпусна 5 мил. лв.

Средствата дойдоха във Варна, но ремонт, така и не е започнал. Вратите на залата, където, както се разпространява в публичното пространство вече се работи, са заключени. Това заяви на среща с представители на спортни клубове и сдружения Борислав Гуцанов, кандидат за народен представител от листата на Коалиция БСП лява България във Варна, която се проведе в клуб „Приятели" на Спортна зала, съобщиха от пресцентъра на партията.

„При наличие на средства вече девет месеца на практика нищо не се случва. Изправени сме пред големия риск тези средства да бъдат загубени. Това е един от парадоксалните случаи, в които не можем да се оплачем от липса на средства, а от липса на воля", добави и Ангел Найденов, водач на листата на БСП лява България във Варна. По думите му подобни срещи са изключително важни, за да бъдат чути повече мнения и предложения от спортните среди. „Така ще заложим в програмата за работата на 43-то Народно събрание най-важното, което касае тези структури", каза Найденов.
Весела Лечева: Важно е нашите децата да са не само образовани, но и здрави

Гост на срещата във Варна беше и Весела Лечева, бивш министър на спорта и кандидат за депутат от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ във Велико Търново. По думите и бъдещите депутати от коалицията ще работят за програми за развитие на спорта в училищата и за възможностите децата и възрастни да спортуват редовно. „Основна задача пред нас е именно да обърнем внимание на спорта в училищата, така че 60 % от децата да участват в организирани форми. Трябва да има стандарт за спортни площадки и съоръжения, на които всяко училище да отговаря", коментира тя.

„Нашите деца трябва да бъдат здрави. Обсъждаме въпроси с учители за третия час по физическо в учебните програми, защото е важно нашите децата да са не само образовани, но и здрави", коментира Весела Лечева. Една от програмите, които депутатите на БСП в новия парламент ще работят е програмата „Научи се да плуваш", която обхваща деца, навършили 10 години. „Басейните в отделните градове по определени графици могат да провеждат едномесечните безплатни курсове на децата", каза Лечева и добави, че ще се работи и за програмата „Спорт в свободното време", която финансира спортните клубове, за да тренират децата. „Двете програми показат много добри резултати, но трябва сега да бъдат надградени, за да може повече деца да се включат в тях", заключи Весела Лечева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай