ГЕРБ-Монтана се срещна с работници и служители на фирми в Берковица

ГЕРБ-Монтана се срещна с работници и служители на фирми в Берковица | StandartNews.com

Ключът към растежа и успеха на държавата ни е модерната и ефективна икономика, без да се пренебрегва българското производство и услуги. Основният фактор за икономическото развитие на страната са малките и средни български предприятия.

В тази насока в управленската програма на ГЕРБ е заложено административно облекчаване - ниски данъци и съдействие от държавата при излизане на външни пазари и откриване на нови. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ в Монтана Десислава Атанасова на среща с работниците и служителите на фирми за производство на облекло и за сглобяване на детски играчки в Берковица. По време на посещенията си тя беше придружена от кандидатите за депутати от листата Златко Тодоров, Петър Якимов, Калин Хайтов, Мариета Дамянова, както и от кмета на Берковица и областен координатор на ГЕРБ Димиранка Каменова.

„Политиката на ГЕРБ ще доведе до разширяване на дела на българските стоки и услуги на българския пазар. Потреблението на български стоки и услуги е стимул за развитие на икономиката, и добра предпоставка за откриване на нови работни места. Родните ресурси трябва да се използват по най-добрия начин", посочи Атанасова.

„ГЕРБ предлага структурни промени за управление на туризма и извеждането му като приоритетен отрасъл. В програмата на партията е заложена стратегия за устойчиво развитие на туризма 2014-2020 г., създадена съвместно с представителите на туристическата индустрия, научните среди и органите на местно самоуправление, както и създаване на „Фонд за развитие на туристическите атракции", заяви Петър Якимов във връзка с въпроси, свързани с развитието на туризма в берковския регион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай