ГЕРБ: Гарантираме успешна реализация на младите хора в България

ГЕРБ: Гарантираме успешна реализация на младите хора в България | StandartNews.com

Гарантираме успешна реализация на младите хора тук, в България и това е целта, която сме си поставили с нашата управленска визия за образование и наука. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ Ирена Коцева на предизборен дискусионен форум "Образованието-диалог за бъдещето", предаде пресцентърът на ГЕРБ.

Тя заедно с водачът на листата на ПП ГЕРБ за 24 –ти МИР Румяна Бъчварова и кандидатът за народен представител от 25-ти МИР Снежана Дукова представиха акценти от управленската програма на ГЕРБ за сектор "Образование". По думите на Коцева битката за образованието е една от най-трудните и важни, затова дебата за образование трябва да бъде изваден над дребните междупартийни войни.

"Декларирам от името на нашата партия, че основен приоритет в нашата управленска визия ще е образованието. Ние определяме образованието и научните изследвания като ключови фактори за икономическия растеж на България. Развитието на образователната система трябва да дава възможност за успешна професионална реализация на младите хора в нашата страна", отчете Ирена Коцева.

Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ подчертаха, че ще работят за увеличаване на средствата за образование от държавния бюджет, повишаване на възнагражденията на учителите, заедно с повишаване на тяхната квалификация. "Ще актуализираме отчетните програми с цел усвояване от учениците на повече практически знания и умения. Ще работим за въвеждане на електронни узебници, за използване на ифнормационните и комуникационни технологии в цялостния процес на обучение в средното и висше образование. Ще инвестираме в нови детски градини и училища, ще работим за това всяко дете да получи подкрепа и реализация в училище", обясниха кандидатите на ГЕРБ политиките, които ще реализират, за да бъдат постигнати целите за успешна реформа в образованието.

Като друга мярка за повишаване качеството на образование в страната ни, Ирена Коцева и Снежана Дукова посочиха разработването на програми съвместно с бизнеса. Те гарантираха и увеличаване на средствата за наука. Снежана Дукова беше категорична, че за ПП ГЕРБ образованието е национален приоритет и заради това в тази сфера трябва да се търси политически и обществен консенсус. "Много е важно бюджетът за образование да бъде увеличен и това да бъде подкрепено от всички партии в бъдещия парламент. Целта е ясна, важно е да бъдем обединени в тази мисия, защото България го заслужава", коментира кандидатът за народен представител от 25 МИР Снежана Дукова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай