Георги Първанов: Към момента МВР не си върши работата

Георги Първанов: Към момента МВР не си върши работата | StandartNews.com

Сливен. Чух една прогноза на проф. Михаил Константинов за 150-200 хиляди купени гласа. Моето усещане е, че само една от основните партии би могла да напазарува бройка около тази. Става дума за мащабно купуване на гласове преди всичко от по-големите партии, тъй като новите и малките нямат тази възможност. В АБВ никога не сме имали подобни намерения, ние държим на чистотата на изборния процес. Най-важното е МВР да си свърши работата. Струва ми се, че към момента това не се случва, заяви в Сливен лидерът на АБВ Георги Първанов.

Информацията, с която разполагам, е, че покупко-продажбата се осъществява някъде по това време - двадесетина дни преди изборите. Ако някой си мисли, че в последните дни ще хване дилърите, жестоко се лъже. А може би съзнателно някой си затваря очите. Кзавам го, защото за предишния кабинет имаше определена информация, че МВР-шефове осъществяваха чадър над тези дилъри, които правеха големия пакет от търговията на гласове, каза Георги Първанов. Той подчерта, че в някои региони цената на гласа вече надхвърля 100 лева.

Някъде може да е 50, по 30 дори, но на доста места скача до 100, което е убийствено. Партии, които имат субсидии и които могат да си позволят да рекетират бизнеса, разполагат с този неизчерпаем ресурс. Не казвам три, може да са четири партиите, които са на пазара. За съжаление обемът на манипулирания вот ще бъде много голям.

Точно заради това апелът е хората да гласуват масово, каза Георги Първанов. Той призова МВР да си свърши работата и да се разбере дали информациите, които вече циркулират в публичното пространство, свързани с покупка на гласове са истина и до каква степен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай