Ерменков: България може да е мост между Европа и Русия

Ерменков: България може да е мост между Европа и Русия | StandartNews.com

Сливен. Близо три часа продължи срещата на водача на листата на Коалиция БСП лява България за област Сливен Таско Ерменков и колегите му от листата Сиво Сивов и д-р Павлета Генчева с жители на сливенското село Калояново.

„Направихме немалко за година и два месеца, но ни чака още много труд, за да продължим с целенасочена социална политика, пенсионна реформа, здравеопазване. Но най-важното е да реиндустриализираме държавата", подчерта Ерменков.

Жителите на Калояново получиха обяснението на енергийния специалист за цената на тока, предвиждащото се в момента увеличение, бе припомнена борбата, започната от БСП срещу монополите, включително и ЕРП-та. „Започнахме защита на българския производител срещу големите търговски вериги, както и борба с произвола на банките и „малките буквички в договорите", които накараха много хора да загубят жилищата си", припомни Таско Ерменков.

Той припомни 12-те червени линии, от които БСП и нейните коалиционни партньори няма да отстъпят, като обърна особено внимание на семейното подоходно облагане, прогресивното подоходно облагане и бъдещето на проектите „Южен поток" и „Белене".

Хората поискаха мнението на водача на листата на Коалиция БСП лява България за отношенията ни с Русия. „Като русофил, аз съм категоричен, че България няма шанс да се развива без Русия, че пазарите ни са в Русия, а страната ни може да стане мост между Русия и Европа. Тогава можем да говорим за икономика и развитие", заяви Таско Ерменков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай