Драгомир Стойнев: Държавата да инвестира в масовия спорт в училище

Драгомир Стойнев: Държавата да инвестира в масовия спорт в училище | StandartNews.com

Казанлък. „Всички политици сме длъжници на спорта. Всяка партия обещава да направи нещо, всяко правителство го слага като приоритет и накрая виждате - вече нямаме толкова шампиони и изявени състезатели. Трябва да се мобилизираме, да се инвестира в търсене на нови таланти. За БСП е важно да се развива масовият спорт в училище, защото той е алтернатива на улицата, на зависимостите сред младите. Трябва да се отделят средства за училищните бази". Това каза в Казанлък водачът на старозагорската листа на Коалиция „БС лява България" Драгомир Стойнев. Под негов патронаж и по повод 106-годишнината от провъзгласяването на Независимостта на България, в Града на розите на 21 и 22 септември се проведоха състезания по футбол и тенис на корт, както и велопоход.

„Радвам се, че днес на празника, тук се събраха толкова много спортисти. Няма как човек да не е удовлетворен като гледа толкова много желаещи да спортуват", коментира още Стойнев. Стана ясно, че той също е бил запален футболист и бил на косъм да стане професионален играч, но учението във Франция му попречило. Драгомир Стойнев пое ангажимент пред казанлъчани да помага за развитието на спорта в града им.

Водачът на листата награди и победителите в отделните състезания. С овации бе посрещнат 12-годишният Денис Искрев, който спечели трудния велопохода по маршрут Казанлък – Хаджидимитрово –Шейново – Шипка – Крън – Енина – финал пред спортен комплекс „Шампион". Той и подгласникът му Аксел Катмер, и двамата от казанлъшкия колоездачен клуб „Лястовица 1905", получиха от Драгомир Стойнев спортни екипи. Награда получи и най-възрастният участник - 66-годишният Таньо Танев. Специален приз бе връчен и на Елин Калайджиев, чийто състезателен номер 22 съвпада с номера на бюлетината на Коалиция „БСП лява България".

В тениса на двойки победители станаха Митко Костадинов и Мая Герасимова, които надделяха на финала над Антоанета Маркова и Радослав Господинов.

Най-оспорваният финал бе във футболния турнир. Стартът даде с удар вляво Драгомир Стойнев. Почти до края на битката резултатът бе 2:2 , но с гол в последните минути футболистите на „Нюанс" надделяха над съперниците си от „Форест".

Голмайсторът на турнира Христо Паричков получи червени гети лично от Драгомир Стойнев. На най-добрия вратар Иван Няголов зам.-председателят на БСП връчи нови ръкавици.

Публиката избухна в бурни аплодисменти, когато капитаните на трите наградени отбора обявиха, че дават подарените им футболни топки на децата от Дома за деца с увреждания в село Бузовград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай