Д-р Желев: Здравеопазването е част от националната сигурност

Д-р Желев: Здравеопазването е част от националната сигурност  | StandartNews.com

Кърджали. Необходим е консенсус за истинска реформа в здравната система и се заделят 8% от БВП за нейното финансиране, каза в Кърджали д-р Евгений Желев. В срещата с медици в областната болница той се обяви за ясна държавна политика и финансиране в здравеопазването. „Освен кадрово обезпечаване е нужно и създаване на облекчени възможности за специализация на младите специалисти", подчерта кандидат-депутатът от АБВ д-р Желев.

От сериозна промяна според екс здравният министър д-р Желев се нуждае Спешната помощ. „В тази връзка трябва да има на разположение 4 медицински хеликоптери, за да се реагира бързо и адекватно при кризисни ситуации", каза д-р Желев и даде за пример успеха на румънската спешна помощ.

Кандидат-депутатът от АБВ се обяви също за разширяване на профилактиката на онко и сърдечно съдови заболявания, диабет. Според него държавата трябва да поеме ангажимент към определени социални слоеве от населението – бременни, деца и възрастни.

В преизборната среща в МБАЛ"Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали участваха също водачът на АБВ за 9 МИР Трендафил Величков и оставалите кандидат от листата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай