Дора Янкова към учителите: Всички политици ви дължим извинение

Дора Янкова към учителите: Всички политици ви дължим извинение | StandartNews.com

Смолян. Вие сте мъдростта на града и сте дали на родопчани най-ценното – просвещението. Днес, когато се е родил Хайтов, съм щастлива да ви поканя на първото представление на родопския театър на 20-и септември. Това заяви Дора Янкова, водач на листата на Коалиция БСП лява България за Смолян и региона, пред учителите - ветерани от града, предадоха от пресцентъра на партията.

По думите й е добре в разединеното ни общество да има общи цели. „Знам, че за последните 25 години за вас имаше и огорчения, и несбъднати мечти. Днес всички политици ви дължим извинение", заяви още водачът на червената листа. Тя припомни, че когато е преподавала, е успяла да усети какво е да си учител и да получиш любовта на децата и уважението на колегите. „Смолян има нужда от клуб на образователните дейци, каквито сте вие", каза още кандидатът за депутат.

Драматичният театър „Николай Хайтов" възкръсна, благодарение на усилията на Дора Янкова, след като бе закрит от тогавашния министър Вежди Рашидов.

Образователните дейци-ветерани в Смолян създадоха клуб

Учителите - ветерани от Смолян учредиха свой клуб след края на първия учебен ден. Председателят на новия клуб Златка Рашева подчерта: „Ние трябва да бъдем обединителен център на патриотичните и хуманни ценности, а нашето верую е любов и уважение". Научно-изследователска, художествено-творческа и спортно-туристическа ще е дейността на клуба. Учителите благодариха за подкрепата, която им е оказвала и продължава да оказва Янкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай