Димитър Дъбов: Върнахме самочувствието на българските военнослужещи

Димитър Дъбов: Върнахме самочувствието на българските военнослужещи | StandartNews.com

Промени в законодателството, касаещи запасното българско войнство, поискаха на среща с кандидатите на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Дъбов и Пламен Славов представители на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Карлово.

На срещата присъства и Георги Гергов, председател на Областния съвет на БСП - Пловдив. В дискусията бяха обсъдени промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, поискан бе и нов Закон за резерва. Водачът на листата Димитър Дъбов се ангажира да се запази постигнатото в социалната сфера за военнослужещите и сподели, че в последната година БСП е успяла да промени негативната тенденция за намаляване на способностите и ефективността на Българските въоръжени сили. "Успяхме да постигнем възстановяване на въоръжение и на бойна техника, за да знаят българските граждани, че има на кого да разчитат, в случай на нужда. А с промените, които се направиха, успяхме да върнем престижа и достойнството на военната професия и това лесно може да се види в интереса, който се проявява за служба в Българската армия", добави Дъбов.Антон Мерудийски, председател на Общинския съвет на запасните офицери в града, в който е ситуирана 61 Стрямска механизирана бригада поиска БСП да се ангажира с подготовката на специален закон за военните пенсионери и техните сдружения, като неправителствени организации. На срещата бе обсъдено и узаконяването на доброволните структури за дейност при природни бедствия и аварии за защита на населението и опазването на обществения ред, дейност, която според общото мнение е възможно да се извършва от запасните военни.

Дарение за изграждането на Мемориален знак връчи Георги Гергов на организаторите, чиято идея е изграждането в Карлово на паметник на ракетчиците от Карловския гарнизон. Ракетните войски на България бяха елита на Българската армия, а в историята на зараждането и развитието на Ракетните войски Карлово и Марино поле имат трайна и значима следа. И то – следа на първопроходци, каза лидерът на социалистите в областта.

Димитър Дъбов, който е и полковник от запаса, и Георги Гергов получиха и почетни плакети на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай