ДЕСНИТЕ с писмо до патриарха за действията на църквата към ГЕРБ

ДЕСНИТЕ с писмо до патриарха за действията на църквата към ГЕРБ | StandartNews.com

София. Българската православна църква ангажира ли се с позицията на старозагорския митрополит Галактион, който по средата на предизборната кампания "ръкоположи" за премиер лидера на политическа партия ГЕРБ.

С тези думи коалиция "ДЕСНИТЕ" се обърна с писмо към Негово Светейшество патриарх Неофит относно  действията на старозагорския митрополит Галактион, който днес се намеси в предизборната кампания.

Само две седмици преди датата на изборите 5 октомври той вече "ръкоположи" за министър-председател Бойко Борисов, въпреки че българският народ все още не си е "казал думата".

Прилагаме пълния текст на писмото:

Ваше Светейшество,

Ваши Високопреосвещенства,

Обръщаме се към Вас в качеството Ви на духовни водачи на българската нация и православния народ. За нас представлява неудобство, да ангажираме с мнение духовните пастири, но научихме през устата на един от вашите предстоятели - Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион, че светата ни църква се обръща към българския народ с послание, кой да бъде начело на светската власт в страната след предстоящите избори. Високоуважаваният Митрополит дори не се обърна към паството с каноничния въпрос: "Достоен ли е?". Нито трижди, нито дори един път, а направо посочи "избраният".

За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им.

Със смирение в душата, богобоязливост и уважение към Вас,

Коалиция ДЕСНИТЕ"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай