БСП с мегазакон за парите от ЕС

БСП с мегазакон за парите от ЕС | StandartNews.com

Трябва да помагаме на малките населени места, каза Миков

София. Изготвяне на мегазакон, който е за управление на средствата от ЕС и да ускори усвояването на ресурсите и изпълнението на проектите по европейски програми. Това е заложено в предизборната програма на "БСП - Лява България".

Законопроектът има за цел да създаде "предсказуема среда за изпълнението на проектите", както и да регламентира ясно правата и отговорностите на участниците в процеса. Експертите на БСП са категорични, че така ще се избегне "съществуващата фрагментарност на сегашната нормативната уредба".

"Държавата трябва да се обърне към провинцията на България", заяви в Разград лидерът на БСП Михаил Миков по време на обиколка из обекти, получили финансиране от държавата в рамките на програмата "Растеж и развитие на регионите".

"Не може ускорено да се развиват само 3-4 града, трябва да се помага на малките населени места, на областните градове, където хората най-тежко усещат безработицата", отбеляза Миков. Лидерът на БСП заяви, че благодарение на грижата на местната власт в Разград с подкрепата на държавата в общината успешно се развиват бизнес проекти, които създават работни места и предоставят перспектива и възможности на малкия и средния бизнес.

Миков посети реконструиращия се в момента градски стадион "Лудогорец-Арена", в който с държавни средства се изгражда нова трибуна. Помощта от 3 млн. лв., отпусната от бюджета, ще е част от общата инвестиция в размер на 20 млн. лв., благодарение на която стадионът ще получи клас 4 звезди по стандартите на УЕФА и ще може да приема домакински срещи от най-големите турнири на Европа. Освен стадиона на "Орлите" в Разград Миков разгледа и бизнес зоната "Перистър".

Районът на бившите казарми сега предоставя условия за бизнес на инвеститори от цялата страна, а нови 5 проекта на стойност 6 млн. лв. предстои да бъдат развити в зоната, стана ясно по време на визитата на Миков. По-рано през деня вчера лидерът на БСП почете Деня на Независимостта на България в търговищкото село Осен. Пред множеството от 3000 души на Партизанска поляна Миков поднесе венец на паметната плоча в местността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай