"БСП - лява България" сезира ЦИК за автобусите на Мелемов

"БСП - лява България" сезира ЦИК за автобусите на Мелемов | StandartNews.com

Социалистите питат сина на кмета това контролиран вот ли е

„БСП – лява България" сезира ЦИК, Областната дирекция на МВР – Смолян и Окръжна прокуратура за безплатни автобуси от София до Смолян и обратно в изборния ден. Лявата коалиция настоява за проверка и за предприемане на мерки срещу подготвяно нарушение на изборния процес.

От публикации във Facebook е видно, че Тодор Мелемов - син на областния координатор на ПП „ГЕРБ" и кмет на гр. Смолян – Николай Мелемов, подава информация за организиран безплатен транспорт за деня на изборите - 05.10.2014 г.

В профила на Тодор Мелемов е разпространена информация за безплатен транспорт за смолянчани на 03.10.2014 г. от София и Пловдив до Смолян, като са споменати часът и местата за тръгване. Желаещите да ползват безплатния транспорт следва да се запишат като си посочат имената и телефон за връзка. В публикацията не се съдържа друга информация с каква цел се организира този безплатен транспорт до Смолян. Очевидно, е че не става въпрос за разглеждане на исторически и природни забележителности в Родопите, тъй като транспорта е единствено за жители на град Смолян, които са наясно с особеностите на родния си край.

Безплатното връщане до София е обявено на 05.10.2013г., 16.00 часа, което „необяснимо" навежда на мисълта, че този транспорт е организиран за изборите за народни представители, насрочени на 05.10.2014 г.

Странно е и съвпадението, че подобна информация за безплатен транспорт е публикувана от Тодор Мелемов единствено за почивните дни през 2011 г., когато се провеждаше втория тур на местните избори в Община Смолян и за кмет на общината бе избран неговия баща - Николай Мелемов.

Тези действия пораждат съмнения за масирано, организирано и неправомерно въздействие върху безплатно ползващите транспорта до гр. Смолян, да гласуват по определен начин срещу „безплатното" посещение на родните си места. Очевидно е, че става въпрос за контролиран или купен вот, още повече, че Изборният кодекс допуска възможност на учащи се да гласуват на територията, където учат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай