Бойко: Костов играе за БСП

Бойко: Костов играе за БСП | StandartNews.com

Вече не става въпрос за партии и мнозинства, а за спасение, каза Генерала

Иван Костов е овладял Реформаторския блок и играе за БСП. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред препълнения амфитеатър в старата столица Велико Търново във вторник вечерта.

Генерала заподозря, че експредседателят на ДСБ и бивш премиер Иван Костов е оглавил Реформаторския блок и те не работят за дясно-центристка коалиция, а искат да дадат мандата на БСП. За първи път публично Борисов разкри, че по време на приемането на партията в ЕНП в столицата на Испания единствените, които са гласували против, били партията на Иван Костов. "Затова нямайте илюзии, че с Реформаторския блок може да се проведе преговор и те да искат дясноцентристка коалиция. Не искаха Дянков, казах няма Дянков, не искаха Цветанов, няма Цветанов, ама сега да няма и Борисов. Е, утре да направим коалиция, пък да няма никой от ГЕРБ, да са те. Ние да ги изкараме отпред и да ги сложим. Как ще стане това?", попита от сцената Борисов. Той отново обясни на хората в старата столица колко тежко е положението в страната заради тежката финансова, икономическа и политическа криза.

"Вече дори не става въпрос и за партии, мнозинства... Става дума за стабилност и спасение на държавата. И тук трябва да се положат усилия от всички политици", заключи още Борисов.

Бутрагеньо хареса Бойко за премиер

Легендата на "Реал Мадрид" Емилио Бутрагеньо прогнозира победа на изборите за Бойко Борисов.

Испанските гости от тима на световноизвестния отбор се срещнаха с лидера на ГЕРБ и с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес във вторник вечерта. Освен Бутрагеньо на срещата присъства и вицепрезидентът на кралския клуб Педро Лопес Хименес. Двамата знаменити гости подариха на Борисов фланелка от екипа за гостувания на "Реал", който ще бъде използван за първи път в София и е със специален дизайн.

"Бутрагеньо ми пожела да ме посрещне на стадион "Сантиаго Бернабеу" като премиер. Поговорихме за мача и за формата, в която се намират двата отбора. Подчертах, че България има много добър отбор и стискам палци за "Лудогорец", обяви Генерала в страницата си във Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай