Бойко хареса Гаврийски за наследник на Искров

Бойко хареса Гаврийски за наследник на Искров | StandartNews.com

Подобен човек с репутация ни трябва, отсече Генерала

Стабилността на банките минава през смяната на управителя на БНБ. Това заяви Бойко Борисов по време на посещението си в Нова Загора вчера.

"Светослав Гаврийски би се справил прекрасно, нищо че ми е бил конкурент за кмет и съм го победил", каза лидерът на ГЕРБ. И допълни, че с това предложение отново прави жест към реформаторите. "Гаврийски може да се справи, ако има подкрепа от парламента. Подобен човек с репутация ни трябва", отсече Генерала.
Той подчерта, че вероятно има още поне 3-4 човека за поста, но винаги е ценял знанията, уменията и качествата на Гаврийски. "Аз съм диалогичен човек, но не обичам някой да ми извива ръцете и да поставя условия предварително, не е честно и никога не съм се огъвал", категоричен беше Борисов. Ден преди това Генерала обяви в Стара Загора, че реформаторите са последните, с които ще разговаря ГЕРБ след вота. Причина за острата реакция бе тв интервю на Радан Кънев. Борисов заподозря РБ в сценарии за влизане отново в избори. "Неслучайно казах на реформаторите, че със своите безумни искания работят за саботирането на едно стабилно управление", коментира Генерала. И допълни: "Тя е нарисувана коалиция между ГЕРБ и РБ, вместо да работим отсега заедно да се договорят, включително смяна на управителя на БНБ, реформи, за които да не се губи време да се направят, те всеки ден се занимават с нас", каза лидерът на ГЕРБ. И даде за пример условията на РБ - той, Цветанов и Дянков да не участват в правителството. Генерала отбеляза, че не е чувал реформаторите да говорят срещу БСП, нито срещу ББЦ. "Те там си се щадят", коментира лидерът на ГЕРБ. Той отправи и упрек към служебния кабинет, защото нищо не се прави по темата за купуването на гласове. Борисов обеща заедно с еврокомисарите да направи план за спасение на държавата. Коментира и ситуацията с КТБ. "Ако бяхме дръпнали държавните пари, както го направиха Орешарски и Чобанов, тя щеше да фалира преди година и половина", подчерта бившият премиер. Според него ГЕРБ и самият той нямали основания да се притесняват от разкрития на собственика на КТБ Цветан Василев. "Нито аз, нито семейството ми, нито партията имат пари в тази банка. За тези 4 години съм се виждал 3-4 пъти с Василев и то все за спортни проекти - за "Ботев", за мотокроса, за волейбола", изтъкна Борисов. Според него на някои, чиито политически проекти били финансирани от КТБ с 40-50 млн. лв., наистина им треперели мартинките. "Ако тази банка беше важна за нас, нямаше да ми изпращат седмици, месеци наред, телевизии, протестиращи пред къщата в Банкя и да ми разболеят детето", коментира Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай