Борисов прогнозира широка коалиция без ГЕРБ

Борисов прогнозира широка коалиция без ГЕРБ | StandartNews.com

София. "Не виждам как ще съставим правителство. То се подразбира от само себе си, че ще върна мандата, няма как да преговарям с всички тези партии. Като гледам, пак ще има коалиция между другите партии – ДПС, БСП, Цензурата, а защо не и Реформаторския блок", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред бТВ.

"Рискът да няма правителство е много голям. Може да има коалиция пак за няколко месеца и така. Ако няма силни парти с голяма представителност, ще се стигне до извиване на ръце. Високата избирателна активност е най-важното нещо, за да не се случват подобни неща. Трябва да има здраво и стабилно управление", допълни той.

Лидерът на ГЕРБ отново каза, че би се коалирал само с Реформаторите, но в последно време те се занимавали само с него, а не критикували БСП и Станишев.

Той още веднъж заяви, че ГЕРБ иска оставката на управителя на БНБ Иван Искров, защото "трябваше вече да е платено на вложителите на КТБ".

"Държавата имаше пари в тази банка, когато дойдохме на власт. Ако ги бяхме изтеглили в най-тежката световна финансова криза, банката щеше да фалира. При нас банката бе добре. Дойдоха БСП и ДПС и я фалираха. Искров вече трябваше да е извикал най-големите световни специалисти и те да начертаят пътя за работа в КТБ. У нас нямаме такива специалисти. Това не се случи и това е престъпно", добави Борисов.

Относно трагедията в завода в Горни Лом, лидерът на ГЕРБ коментира: " Явно там нарушения се правят системно и тук трябва кардинален подход - при едно нарушение да се затварят и да се отнемат лицензи на тези цехове. Виждате - актове, актове, а собственикът си е играел с живота на хората. Накрая може да се окаже, че собственикът е платил за своето желание да печели повече пари с живота и на сина си, ако е вярно това, което казват, че детето му е било в завода.. Това е безобразно. Толкова много актове с толкова опасна продукция – да си играеш с живота на хората."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай