Борисов: Дали сме на България 300-400 детски градини

Борисов: Дали сме на България 300-400 детски градини | StandartNews.com

Стара Загора. Така е в ГЕРБ – финансираме, строим и режем лентички. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов, който заедно със старозагорския градоначалник откри в събота преди обяд новата детска градина „Камбанка" в Града на липите . Преди 2 години тогавашното правителство на Борисов отпуска 2 млн. лв за изграждането на забавачката. Благодарение на усилията на общинското ръководство, улеснено и от дарения проект на местен архитект, новата сграда е изградена за малко повече от година след получаване на парите. „Това е първото ново детско заведение, което се строи в последните 25 години в Стара Зьагора, подчерта кметът Живко Тодоров. Забавачката е за 100 деца и разполага с всички удобства за отглеждане и възпитание на малчуганиите.

„Когато станах кмет на т.н. синя София управляващите дотогава бяха реституирали, продали и разграбили над 140 забавачки. Откакто го има ГЕРБ на политическата карта на България, само в столицита сме построили и обновили над 100 детски градини, а в цялата страна сигурно са 300-400", подчерта Борисов.

Той обеща на старозагорският владика, който го нарече „проминистър-председател", т.е. бъдещ, че този път ще ГЕРБ ще управлява по-твърдо и по-безкомпромисно.

По-късно Бойко Борисов откри нов информационен офис на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП в Стара Загора Ева Паунова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай